logoimage

Kyberhyökkäys tulee tehtaalle kalliiksi.

Turvaudu Plan X:ään ja lataa whitepaper

DIGITAALISUUS TOI TIETOTURVARISKIT TEHTAISIIN – MILLAINEN ON SINUN TEHTAASI SUUNNITELMA?

Perinteisesti teollisuudessa on erotettu toisistaan operatiivinen puoli ja valvonta. Sitten tuli digitalisaatio.

Safety Security Convergence – kun tuotanto ja valvonta kohtasivat

Teollisesta internetistä ja sen tietoturvallisuudesta puhutaan paljon. Kun tuotannon hallinta, ohjaus ja valvonta saatiin pelaamaan yhden järjestelmän kautta, moni asia helpottui. Sekä tuotantoon että valvontaan voidaan nyt vaikuttaa samanaikaisesti. Vaikka operatiivinen laite olisi valvontajärjestelmästä erillään, ne kykenevät nykyisin kommunikoimaan keskenään verkossa. Tällaisia järjestelmiä on mukava käyttää ja ne ovat halvempia rakentaa. Mutta hakkerille tällainen yhdistelmä on oikea karkkikauppa. Yhdistetyt järjestelmät ovat tuotantolaitosten kaikista vakavin tietoturvapuute ja vastoin hyviä suunnitteluperusteita.

Jotkut teollisuusalan yritykset ovat huomioineet tietoturvallisuuden siirtyessään verkkoympäristöön, mutta eivät kaikki. Jos tehtaan ICS-järjestelmiä rakennettaessa ainut mittapuu on ollut rahan säästäminen lyhyellä aikavälillä, on tietoturvassa usein puutteita. Tuotannon ja valvonnan yhdistävät järjestelmät ovat houkutteleva vaihtoehto helppoutta ja kustannustehokkuutta etsiville – kenellepä ei?

Joko teillä on suunnitelma X?

Tietoturva on monelle teollisuusalan yritykselle se välttämätön paha. Kyberhyökkäykset valmistaviin tuotantolaitoksiin päätyvät uutisiin koko ajan useammin, sillä seuraukset yhtiöille ovat kalliita. Moni tuotantolaitoksen vastuuhenkilö miettii: mitä jos jotain meneekin pieleen?

Suunnitelma B on aina hyvä olla, mutta siihen harvoin halutaan päätyä – etenkään tietoturvassa, jossa jo suunnitelma A:n pitäisi toimia. Varasuunnitelmien ja hätäratkaisujen sijaan yritykset voisivatkin hypätä suoraan suunnitelma X:ään. Se on selkeä kuva siitä, miten toimitaan, kun kyberhyökkäys osuu omaan yritykseen. Kun suunnitelma X on selvä, uutiset kyberhyökkäyksistä eivät enää nostata verenpainetta.

Keskity ydinosaamiseesi, älä tietoturvasta murehtimiseen. Älä jää odottelemaan suunnitelma B:tä, ota käyttöön suunnitelma X.

Tietosuojakäytäntö

Aloita tietoturvasi parantaminen tänään. Kutsu asiantuntijamme käymään!

Robert Valkama
Lead Consultant, ICS Security, Risk Management
Ota yhteyttä »

NIXU - DIGITALIZATION DONE RIGHT

Nixu is a cybersecurity services company on a mission to keep the digital society running. Our passion is to help organizations embrace digitalization safely and as device connectivity is coming to people’s homes, cars, elevators, healthcare products and other sensitive parts of our lives, it is clear that ensuring customer security and privacy is a must. And this is exactly what Nixu’s security engineering and secure R&D teams are doing, helping clients to develop secure products.

For more info about Nixu, please visit www.nixu.com